Om Horisont1 Mat & Vinbar

Hvor smaker, natur og opplevelser møtes

Bestill bord

Mer enn en restaurant

Horisont1 Mat & Vinbar er ikke bare et sted å spise – det er en destinasjon for matelskere, vinentusiaster og de som søker noe utenom det vanlige. Beliggende ved vannkanten i vakre Sandefjord, gir vi deg muligheten til å nyte lokale smaker i en atmosfære som er både rolig og innbydende.

Hvem er vi?

Vår filosofi

Hos oss handler alt om balanse – balansen mellom mat og vin, natur og gastronomi, og ikke minst opplevelser og bærekraft. Vi ønsker å være et sted hvor lokalbefolkning og besøkende føler seg hjemme, uansett om de kommer for en uformell middag, en spesiell feiring, eller bare et glass vin ved solnedgang.

Fra hav til bord

Vi setter vår stolthet i å bruke sesongens beste råvarer, levert av lokale fiskere, bønder og produsenter som deler vår lidenskap for kvalitet. Kjøkkensjefen vår blander tradisjonelle norske mattradisjoner med moderne kokkekunst, og resultatet er retter som både overrasker og begeistrer.

Vinopplevelsen

Horisont1 Mat & Vinbar kan også skilte med et av Sandefjords mest imponerende vinkart, med over 300 nøye utvalgte flasker. Uansett om du er vinkjenner eller nybegynner, hjelper vi deg med å finne den perfekte vinen til ditt måltid.

Bærekraft og lokal stolthet

Vi tror på å gi tilbake til både naturen og samfunnet. Derfor bruker vi kortreiste råvarer, jobber for å redusere matsvinn og prioriterer miljøvennlige løsninger i driften vår. Ved å samarbeide tett med lokale leverandører, støtter vi samtidig Sandefjords unike mat- og vintradisjoner.

Et øye for detaljer

Arnis’ matfilosofi handler om mer enn bare smak. Han legger vekt på å bruke de beste råvarene, nøye utvalgt fra lokale produsenter, og setter sin ære i å levere enestående retter som er perfekte i både smak og utseende.

"Jeg er drevet av perfeksjon i hver detalj – fra råvarene til presentasjonen. For meg handler matlaging om å skape en opplevelse som gjestene aldri glemmer."

Lidenskap for perfeksjon og kreativitet

Kjøkkensjef Arnis Ansons

Med over 15 års erfaring fra kjøkken i Latvia, Thailand og Norge, bringer kjøkkensjef Arnis Ansons en global tilnærming til kulinarisk kunst. Arnis Anson har hatt gleden av å jobbe med noen av verdens mest anerkjente kokker, inkludert Michelin-stjernebelønte mestere, og har utviklet en signaturstil som kombinerer presisjon, kreativitet og autentiske smaker.

Gjennom karrieren har Arnis ledet alt fra innovative fine dining-konsepter til nasjonale TV-programmer, hvor han delte sin lidenskap for matlaging med et bredt publikum. Han beskriver matlaging som sin kreative linse på verden – en måte å uttrykke seg på gjennom unike smaker, presentasjoner og opplevelser.

Dusan Reljin ( f. 1973)

er en prisvinnende mote- og beautyfotograf som jobber både i Norge og utlandet. Reljin har over 20 års erfaring fra motebransjen og har jobbet med noen av de største navnene innen mote- film og musikkbransjen. Supermodeller som Gisele Bundchen, Adriana Lima, og Heidi Klum og celebriteter som Salma Hayek, Willem Dafoe, Vanessa Paradis, Eva Mendez, Jessica Chastain, Harvey Keitel, Charlise Theron… listen er lang.

Reljin er født i Serbia, oppvokst i Norge, men basert i New York det meste av karrieren sin, og pendler nå mellom Oslo og Paris.Reljin har en meget stor portefølje, kundene er blant annet de store motemerker som Yves Saint Laurent, Chanel, Gucci, Lancome, Givenchy, Estee Lauder, L’Oreal, Rimmel, Covergirl, Gucci, Helmut Lang, Victoria's Secret etc. og hans arbeider har blitt publisert i magasiner som italienske, franske, britiske, amerikanske, spanske, tyske russiske, ukrainske, japanske, kinesiske Vogue, Numero, Interview, GQ, US og fransk Elle, WMagazine, ID, 10, Hunger, Dazed and Confused, Visionaire og Harper's Bazaar mfl. Reljin har hatt og fortsatt har et nært samarbeid med Robert Del Naja fra Massive Attack og Vanessa Paradis.

Han har også laget flere av musikkvideoene til Massive Attack og Paradis.Reljin er en særdeles spennende fotograf med en lang karriere bak seg. Han er kjent for å skape dramatiske og kraftfulle bilder med en stil som kombinerer motefoto og kunst. Dette tar oss inn i en spennende og magisk verden med vidt forskjellige motiver.

Reljin var opprinnelig profesjonell tennisspiller og kom til Norge med sine foreldre som 16 åring fra den tids Jugoslavia. Interessen for fotografi, film og musikk startet fra barnealderen for Reljin. Med bakgrunn som trommeslager og DJ på flere av Oslos hotteste klubber på 90 - tallet, startet Reljin sin foto karriere som assistent for fotografen Nils Vik.Reljin kom inn på det prestisjetunge Columbia University New York, for å studere filmregi. Men denne muligheten glapp, da han ikke fikk stipend fra Norge. Til gjengjeld fikk Reljin den unike muligheten å bli assistent for den britiske motefotografen Craig McDean i London. Hvilket har betyd mye for Reljin og hans utvikling innenfor fotografi og film.

Som McDeans assistent ble han lagt merke til av flere store aktører i bransjen. Etterhvert begynte Reljin å jobbe for seg selv. Etter kort tid innledet han et 2 årig kunstprosjekt med den amerikansk-italienske kunstneren Vanessa Beecroft. Det var utrolig spennende og betydningsfullt for Reljin. Samme året gjorde han en reportasje i W Magazine med supermodell Natalia Vodianova – noe som virkelig igangsatte motekarrieren hans. Store aktører som Lancome og Yves Saint Lauren ville signere med Reljin fortløpende.

Senere inngikk han et 15-årig samarbeid med den serbiske performancekunstneren Marina Abramovic. Der noen av Reljins bilder var en del av en retrospektiv utstilling om kunstneren Abramovic, på Hennie Onstad Kunstsenter for noen år siden. Reljins arbeider er en del av den permanente utstillingen på Museum of Modern Art og Metropolitan Museum i New York. I Norge har han tatt de siste offisielle bildene av den norske kongefamilien.

 

 

  

Bestill bord

Er du på utkikk etter en uforglemmelig matopplevelse?
Hos Horisont1 Mat & Vinbar har vi noe som passer for alle. Ta kontakt for bordbestilling.

Kontakt oss